Så ble jeg trådløs-fantast

Så ble jeg trådløs-fantast

Før mente jeg at trådløse løsninger var et meningsløst påfunn av teknologikåte mannfolk. Nå vet jeg bedre.
Det startet ganske begredelig. Jeg ville etablere et slags hjemmekontor i vårt vakre gamle uthus, uten vann og overfylt av avdankede møbler og ting vi ikke klarer å kaste. Det hele ble initiert av trådløs-utviklingen. Hvis jeg slipper å strekke kabel og alt slikt surr går jo alt så greit. Trådløse dingser, kort til pc og ditto ruter ble anskaffet. Jeg skal ikke skryte på meg at det gikk på en-to-tre, men det var ikke mange timene med krøll, før alt virka.

Lykkelig bruker jeg desto flere timer på et forsøk på innredning av en aldri så liten pc-hule. Så er alt på plass, og forbindelsen skal testes, men akk og akk. Ingen forbindelse oppnås. Styrken og rekkevidden for signalene ikke er bra nok. Jeg kommer meg ikke gjennom veggene ut av huset og inn i uthuset, om avstanden er aldri så kort.

En telefon til leverandøren medførte følgende forslag: Du kan kjøpe en ekstra antenne som du strekker opp på taket ditt. Du kan etablere en mellomsender nærmere uthuset, mitt oppgitte svar på dette var:

-- Poenget mitt var jo at jeg skulle slippe alt dette styret med ledninger og kabler og tull. Hva er vel meningen med trådløse løsninger hvis man må etablere enda flere ledninger og bokser?

Leverandøren skjønte poenget mitt, men hadde ikke annet å tilby. Hjemmekontoret var en saga blott, og jeg bannet over alle tiljublende trådløsartikler i herværende avis.

Siden dette har tiden gått. Min trådløse ruter er fremdeles i drift, og den virker jo innen hovedhuset. Langsomt men sikkert skjer det noe. Plutselig en dag tar jeg meg selv i kaste opp den bærbare pc-en på kjøkkenet over morgenkaffekoppen, jeg hadde får beskjed om at en etterlengtet epost var avsendt. Neste kveld sitter jeg foran tv-en og det samme skjer. Opp med bærbar pc, vips er jeg på nett, og kombinerer sosial omgang, tv-titting, hundekos og epostsjekking og nettsurfing. Og i dette øyeblikk skjønner jeg at jeg er fanget av trådløs- basillen.

Om de er aldri så teknologikåte, disse mennene (eller kanskje kvinnene?) som har initiert denne utviklingen, så er det riktig så praktisk å slippe alle disse ledningene, og at alle husets kriker og kroker kan brukes til mer eller mindre meningsfull nettaktivitet.

Så takk likevel.