Så bra er iPhone 3G S

Så bra er iPhone 3G S

De første anmeldelsene har begynt å dukke opp på nettet.

På fredag kommer nye iPhone 3G S ut i USA og en rekke andre utvalgte land (i Norge må vi vente til rundt 9. juli). Allerede nå er de første anmeldelsene av telefonen ute hos de største teknonettstedene og tidsskriftene.

Wall Street Journal, New York Times, CNet, Wired, Engadget og Gizmodo er blant dem som har fått tildelt et forhåndseksemplar fra Apple. Samtlige synes å være enige om at iPhone 3G S er en verdig oppfølger til fjorårets modell.

LES OGSÅ:

Her er din nye iPhone

- Nye iPhone tar ikke bare igjen rivalene - den lager et års forsprang til dem. Den vanlige listen med 10 ankepunkter til iPhone har krympet til rundt tre: mangel på et fysisk tastatur, ingen måte å skifte ut batteriet på og ingen måte å unngå AT&T som teleselskap (i USA har AT&T monopol på iPhone, adm. red.), skriver David Pogue i New York Times.

Ikke'no søl

iPhone 3GS er utstyrt med en ny oljeavstøtende skjerm, som skal bidra til at telefonen er mindre utsatt for fingermerker og annet søl. Dette har blitt godt mottatt hos anmelderne.

- Det bidrar absolutt til at en iPhone beholder sitt nye utseende lengre. Forhåpentligvis vil det føre til at færre folk bruker disse stygge, klumpete omslagene, skriver Pogue i New York Times.

Rask, raskere

S står for 'speed'. Skal vi tro anmelderne lever navnet opp til forventningene. Alle opplever telefonen som raskere enn sin forgjenger.

- Den nye modellen er vesentlig raskere enn iPhone 3G på alle områder. Applikasjoner åpnet seg raskere. Det samme gjorde nettsider. Kameraet var klart til bruk nesten øyeblikkelig. Ikke en eneste gang opplevde jeg å måtte vente på tastaturet når jeg tastet noe inn, skriver Walt Mossberg i Wall Street Journal.

- Alt føles raskere. Safari føles så raskt at jeg til tider måtte dobbeltsjekke at jeg ikke var inne på en nedstrippet mobilnettside, skriver Andy Ihnatko i Chicago Sun-Times.

Det nye kameraet fungerer bra (bedre enn det gamle), det samme gjør videoinnspilling. Flere av nettstedene påpeker imidlertid at den ikke nødvendigvis er en selvskreven oppgradering for dem som allerede har en iPhone 3G. For mange vil iPhone OS 3.0 være tilstrekkelig.

Les anmeldelsene selv her: