Saksøker ikke Microsoft

Etter å ha tenkt seg om vil sikkerhetsselskapet Symantec likevel ikke gå jussens vei for å møte den kommende konkurransen fra Microsoft.

Microsoft har store planer å komme seg inn  i markedet for sikkerhetsprogramvare. For etablerte sikkerhetsselskaper som Trend Micro, Norman, McAfee og Symantec er dette dårlige nyheter.

 

Microsoft har allerede sagt at de vil legge prisen for sin antivirus- og antispionvare-programvare 20 prosent lavere enn McAfee og Symantec.

 

Sistnevnte antydet forrige uke at de vurderer å dra inn EU for å teste Microsofts planer opp mot konkurranselovgivningen. Dette avkreftet Symantec-sjef John Thompson tirsdag.

 

- Vi har ikke til hensikt å klage inn selskapet for EU eller det amerikanske justisdepartementet, sier Thompson ifølge News.com.

 

- Vi er overlegne

 

Thompson vil heller møte Microsofts offensiv med produkter.

 

- Vi behøver ikke å konkurrere i rettssalen. Vi kan vise at våre produkter er overlegne i forhold til Microsofts, sier Thompson.

 

- Det er ikke tvil om ast Microsoft vil bevege seg inn i markedet for sikkerhetsprogramvare. Men det er få tilbydere som har programvare som fungerer godt nok for brukere og bedrifter. Noen leverer bare deler av løsningen, mens andre tilbyr sikkerhet fra a til å, sier Thompson.

 

Thompson la til at Symantec og Microsoft har samarbeidet i mange år om sikkerhet og at han har et godt forhold til selskapet.