Saksøkes for ulovlig gambling

En håndfull store innholdsleverandører på nettet, inkludert Yahoo og Google, saksøkes for å tillate betalte oppføringer på sine søkemotorer for ulovlig internetgambling.
Søksmålet hevder at selskapene tar imot penger for å promovere ulovlig internettgambling på sine søkemotorer gjennom betalte eller sponsede oppføringer.

Søksmålet navngir de tiltalte som inkluderer blant annet Yahoo, Google, Overture Services, Ask Jeeves, Looksmart, CNet Networks, Altavista, Terra Lycos, Jupitermedia, Business.com og sex.com.

Nettsteder som tilbyr internettgambling er villige til å betale mye for å få salgsmuligheter fra disse søkemotorene, hevdes det i søksmålet. Det skriver IDG News.

I søksmålet står det videre at den høyeste prisen per klikk under søkeordet "internet gambling", var nesten 13 dollar. De neste fire på listen, alle spillselskaper, lå på 12 dollar eller mer per klikk som førte til besøk på deres spillsider.

Søksmålet slår fast at de som saksøkes konspirerer sammen med internettspill-selskapene for å legge til rette for annonsering mot områder som for eksempel California, hvor internettgambling er forbudt. Saksøkerne mener at dette er gjort med hensikt for å overtale innbyggerne til å besøke disse illegale sidene og spille ulovlig i California.

Til siste fastslås det at spillselskapene omgår skatten på 15 prosent som gjelder all gambling, og at dette faktisk frarøver Californias indianerstammer penger fra gambeling, noe som ble garantert via en avtale som guvernør Arnold Schwarzenegger signerte 21. juni.