Salgsfloppen N-Gage blir erstattet

Salgsfloppen N-Gage blir erstattet

Spillkonsollen N-Gage fra Nokia har ikke vært noen salgssuksess verken i Norge eller utlandet. I mai kommer de med oppfølgeren.
Under den store spillmessen Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles i mai, vil Nokia vise frem en N-Gage modell som visst nok skal gi spilleglede gjennom ny design og nye funksjoner.

Den opprinnelige ideen bak N-Gage var at denne skulle være en mobil, samt en interaktiv spillkonsoll som skulle skape et helt nytt marked for spillindustrien. Men slik har det til nå ikke gått, selv om Nokia hardnakket hevder noe annet.

Flere varehus og spillkjeder har hevdet N-Gage og spillene til denne, ikke har solgt noe særlig. Nokia har ikke villet gå ut med konkrete salgstall, men har bekreftet at de ikke har vært helt fornøyd med salgstallene.

Forbedret ergonomi og nye spilltaster

Det som er spesielt er at N-Gage er bygget for så vel aktive spillere, som vel for "hardcore- spillere", og tilbyr 3D-spill i høy kvalitet med mobile flerspillermuligheter via den trådløse teknologien Bluetooth eller gprs.

Spillkonsollen har onlinebaserte tjenester og et voksende spilltilbud med spill fra flere av de største spillutviklerne. Men dette har altså ikke vært nok til å trekke ungdommen til kassaapparatene.

-- Etter seks måneder med N-Gage på markedet har vi tatt hensyn til den responsen vi har fått og økt produktporteføljen. Med forbedret ergonomi og nye spilltaster kan man nå starte et spill med ett tastetrykk og få en bedre spillfølelse. Vi har forlenget batteritiden og tilført en "hot-swap"-port for å gjøre det enklere å bytte spill. Vi har også forandret måten man holder i spillkonsollen ved telefonsamtale ved å flytte høyttaleren og mikrofonen, sier markedssjef Johan Eidhagen i Nokia Multimedia.

Rundere i kantene

Den nye modellen, som er rundere i formen enn sin forgjenger, er utrustet med forbedret spillkontroller, bedre skjermbelysning, smartphone-funksjoner, en ny N-Gage Arena applikasjon og lengre batteritid.

Alle spill til N-Gage passer også til N-Gage QD, og via mobilnettet kan spillerne kople seg opp mot spillfellesskapet N-Gage Arena for å spille online.

N-Gage QD har også smartphone-funksjoner som eksempelvis kalender, XHTML-leser, og e-post, samt mulighet til å laste ned og installere andre Serie 60-applikasjoner.

Fra og med mai kommer N-Gage QD til å finnes i butikk i Europa. Prisen for den nye spilldoningen forventes å bli cirka 199 euro eller 1.653 kroner.