Salgssuksess for norsk Symbian-sjef

Salgssuksess for norsk Symbian-sjef

Symbians konsern- og markedsdirektør Marit Døving har all grunn til å smile. I løpet av 12 måneder har antall solgte mobiler med Symbians operativsystem økt fra 4,89 til 11,45 millioner enheter på verdensbasis.
I løpet av tredje kvartal solgte Marit Døving og Symbian lisenser for 3,7 millioner enheter, sammenlignet med 1,23 millioner enheter i samme kvartal i fjor.

Totalt var det 29 ulike mobiltelefoner med Symbian operativsystem ute på markedet i siste kvartal. Gjennomsnittlig inntekt per enhet har gått opp til 34,7 kroner - eller 5,5 dollar.

På verdensbasis har det totalt blitt solgt 19,2 millioner Symbian-telefoner.

Seks nye Symbian-modeller på gang

Marit Døving melder at det før nyttår vil komme seks nye mobiltelefoner på verdensmarkedet med Symbian som operativsystem.

-- Sammenlignet med fremgangen til Symbian selger ikke Microsofts mobil-operativsystem noe særlig. Kjenner du forresten mange som benytter Microsofts mobile OS? Det er ikke uten grunn at de er i fåtall. Etter det jeg vet solgte de i fjor på verdensbasis kun 200.000 solgte enheter. Bill Gates er sjef over datamaskinen din, men ikke over smarttelefonene. Der er det Symbian som ruler med god hjelp av store lisenstakere som Nokia, Siemens, Sony Ericsson, Samsung, Panasonic, Sendo og Mitsubishi Electric. Bare for å nevne noen av de største, sa Marit Døving til Computerworld i mars

En verdens mest mektige - på mobilsiden

I samme intervju sa Symbians markedsdirektør at hun trodde de i år ville nå 18 millioner solgte enheter. De fleste av disse vil være av typen foldetelefoner.

Inntil juni i fjor sto det konsernsjef i teleselskapet Consorte på visittkortet til Marit Døving (48). Nå er hun både konsern- og markedsdirektør i Symbian.

Døving sitter også i det operasjonelle styret til Symbian. Dette har utvilsomt gjort henne til en av verdens mest mektige kvinner i mobilbransjen.