Samarbeider om datalinjer

Commaxx og IBM har underskrevet en avtale som gjør IBM til partner og forhandler av Expands produkter i Norge. IBM skal både selge produktene og stå for teknisk support.?

- Vi er meget fornøyde med å inngå en avtale med en så stor og seriøs aktør som IBM. De investerer nå i en meget tidsriktig og spennende teknologi, noe vi tror vil ha meget positive ringvirkninger for begge selskapene, sier styreformann i Commaxx, Espen Pedersen. Produkter fra Expand optimaliserer og øker kapasiteten på datalinjer med alt fra 100 ) 400 prosent ved hjelp av komprimeringsteknologi. Produktene gir gjerne avkastning på investeringen fra tre til ni måneder og kundene slipper å foreta kostbar oppgradering av WAN-linjer, skriver selskapet i en pressemelding.

- Diskusjoner rundt kostnader i forbindelse med datalinjer et tema som ofte kommer tilbake. I henhold til Gartner Groups sine analyser vil denne type kostnader ha en gjennomsnittlig økning på syv prosent pr. år. For store selskaper, datasentraler og andre linjeintensive organisasjoner vil kostnadene dreie seg om betydelige summer. Dette er noen av grunnene for at IBM har valgt å satse på Expand, sier Trond Karlsen TSS Manager, ITS Norway, i IBM.