Samsung får ikke hjelp av sine egne

Samsung får ikke hjelp av sine egne

Et eplekjekt forsøk på å nekte salg av Apple-smarttelefoner og brett i Sør-Korea fikk ikke støtte av retten.

Samsung og hovedutfordrer Apple slåss mot hverandre i retten flere steder i verden. Patenter for teknologier som er brukt i nettbrett og smarttelefoner er i arsenalet når de to forsøker å hindre den andre i å selge produktene i visse markeder.

Rettsmaratonene fører ofte til avvisning, og av og til at salg av eldre modeller stoppes.

Ikke støtte hjemmefra

Denne gangen forsøkte Samsung å få stoppet salget i hjemlandet av flere eldre modeller av smarttelefonen og nettbrettet til Apple. I dag ble det klart at retten i Sør-Korea ikke ga medhold i påstanden Samsung hadde om at deres patenter ble krenket, melder nyhetstjenesten til Computerworld.

Det var modellen 4s og 5 av smartmobilen og versjon 2 av nettbrettet som skal ha teknologi for meldingstjenester som Samsung hevder de har patent for. Det var retten ikke enig i.

Kravet var salgsstans og i underkant av 585.000 kroner (100 millioner sørkoreanske won) i erstatning.

Samsung har ikke avgjort om de vil anke dommen.

Noen vinner, noen taper, presidenten befaler

I november vant Apple et erstatningskrav på 1,7 milliarder kroner fra Samsung i en sak i USA. Denne uka vant Samsung en annen rettssak anlagt av Apple i Mannheim i Tyskland.

I USA fikk Samsung medhold i et lignende krav om importforbud mot 4s-modellen i sommer, men president Barack Obama satte rettskjennelsen til side med et presidentveto i august av hensyn til handelsinteressene til USA.

Et lignende importforbud som Apple fikk medhold imot Samsung fikk derimot ikke noe veto fra presidenten, men der er det en ankeprosess i gang, melder Bloomberg.