Samsung inn i Symbian

Det koreanske selskapet kjøper seg fem prosent av Symbian for 187 millioner kroner.

Den koreanske elektronikkjempen Samsung spiller på alle hestene i racet om smarte mobiltelefoner. De lager mobiltelefoner for de fleste formål på de fleste plattformer.

Foruten enheter baserte på Microsofts "Windows-powered Smart Phone" og Pocket PC Phone Edition og Palm OS, har de også vist prototyper med norske Trolltechs og Operas Linux-teknologi.

I fjor høst lisensierte de operativsystem fra Symbian, og på 3GSM World Congress som pågår i Cannes viste de en prototyp basert på dette operativsystemet. Samtidig lanserte de en egen applikasjonsprosessor for Symbian-baserte smarte mobiltelefoner kalt Oyster.

Med en så kraftig satsing på en av de mest spilte på banen for smarte telefoner, er det ikke til å undres over at de også kjøper seg inn i stallen. For 17 millioner britiske pund, rundt 187 millioner kroner, overtar Samsung fem prosent av Symbian.

De andre spillerne, og eierne av Symbian, er Nokia, LM Ericsson, Motorola, Siemens, Sony-Ericsson, Matsushita (Panasonic-produsenten) og Psion.