Samsung vil stoppe ny Apple-mobil

Samsung vil stoppe ny Apple-mobil

Selskapet håper å blokkere salget av iPhone 4S i minst to europeiske land.

Nå som Apple har lansert sin nye iPhone 4S, kommer Samsung Electronics til å iverksette sine planer om å få stanset salget av den nye telefonen.

Det pågår en intens patentstrid mellom de to selskapene, og begge beskylder hverandre for å ha rappet patenter eller for å drive med plagiat. Apple har allerede fått stoppet salget av Samsungs Galaxy Tab 10.1 i flere land.

Samsung planlegger nå å gå til søksmål mot Apple i Italia og Frankrike for å stoppe salget av iPhone 4S, meldte selskapet onsdag.

iPhone 4S ble lansert tirsdag kveld, og Samsungs søksmål kan ødelegge for den planlagte salgsstarten den 14. oktober i Frankrike og den 28. oktober i Italia, melder IDG News Service.

Samsung beskylder Apple for å krenke flere av deres patenter relatert til trådløs telekommunikasjons-teknologi, mer spesifikt WCDMA-standarder som brukes i 3G-mobiler.

iPhone 4S kommer med en raskere prosessor og et bedre kamera enn sin forgjenger. Den tilbyr også raskere 3G-nettilgang over HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) med en teoretisk hastighet på 14,4 Mbps. iPhone 4 makser ut på 7,2 Mbps.

Ifølge IDG News har Samsung også planer om å utvide søksmålet til flere land dersom de finner dette nødvendig.

Utviklingen er bare siste stikk i den stadig voksende kampen mellom de to selskapene. Apple og Samsung har for tiden saker pågående i Asia, Europa og Nord-Amerika. Ironisk nok er Samsung storleverandør av komponenter til iPhone og iPad.