Sandisk kommer med Nano-killer

Sandisk kommer med Nano-killer

CES: Sandisk har lansert to flash-baserte mp3-spillere i et førsøk på å ta innpå Apples markedsposisjon.

Sandisk lanserte Sansa e200-serien på åpningsdagen av CES. Mp3s-pillerne kommer på markedet i USA og Europa i mars. Med opptil 6 gigabyte lagringskapasitet, vil de nye spillerne konkurrere med Apples iPod nano-spiller som har samme konfigurasjon.

Alle leverandørene av flash-baserte musikkspillere ser opp til Apples Ipod. Apple har klart å skaffe seg en dominerende posisjon i dette markedet de siste årene, men Sandisk, Creative og andre selskaper kjemper for å ta posisjonen bak Apple.

Kjemper mot nano

Produktene i Sansa e200 serien har omtrent samme lengde og bredde som Ipod nano, men er litt tykkere med sine 0,5 tommer i forhold til nanoens 0,27 tommer. e200-produktene har en 1,8 tommers fargeskjerm, mens nanoen har en skjerm på 1,5 tommer.

Modellen e250 har 2 GB lagringskapasitet og vil ha en utsalgspris på 199 dollar. For 249 dollar får man en modell med 4 GB minne. Toppmodellen med 6 GB minne vil koste 299 dollar. Ifølge IDGs nyhetstjenste har Apples nano to tilgjengelige konfigurasjoner: en med 2 GB minne til 199 dollar og en med 4 GB minne til 299 dollar.

Også Shuffle-konkurrent

Sandisk lanserte også en linje med mindre flash-baserte mp3-spillere som, ikke overraskende, ligner på Apples Ipod Shuffle. Men Sansa c100 serien kommer med fargeskjerm, som adresserer en mangel brukerne av Shuffle har etterlyst.

En versjon med 1 GB, Sansa c140, koster 119 dollar, mens modellen c150 med 2 GB minne vil koste 169 dollar, ifølge IDGs nyhetstjeneste.