Sånn sprinter it-folket

Sånn sprinter it-folket

Crayon samlet 170 kolleger, partnere og kunder til idrettskamp på Bislett Stadion. Se bildene!

Sommeren nærmer seg slutten, og det har vært noen våte dager i hovedstaden de siste par ukene. Men da Crayon samlet omlag 170 av sine kolleger, partnere og kunder til idrettskamp på Bislett Stadion var det knallvær.

Det var tredje året på rad at it-selskapet Crayon arrangerte bransjedagen på Bislett. «Crayon Games» begynte egentlig som intern-arrangement for Crayon, men ble i fjor ble også selskapets partnere invitert til å delta. I år var lekene åpne for kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere også.

Trening og hygge

Nå det en gang slik at it-profesjonelle tradisjonelt sett og i likhet med de fleste som jobber på kontor, som regel ikke er spesielt godt kjent for å være noen store idrettstjerner. Det selvsagt noen unntak, og de forskjellige Birken-oppleggene er eksempelvis ganske så populære blant en del i bransjen.

Crayon selv har denne våren kjørt en aktivitetskampanje internt, med den følgen at de stillesittende er blitt mer aktive og de spreke har blitt enda sprekere. Å være i god form og i aktivitet er ikke bare bra for helse, men også for bedriften.

Og det er jo gøy å kunne samles ute i sola enn bare inne på seminar og møter. Fordelene er for eksempel lavere sykefravær, økt motivasjon, energi og mestringsfølelse, mener Crayon.

Administrerende direktør Tommy Ødegaard i Crayon, er et godt eksempel. Han møtte til løp og leker på Bislett selv om han slet med en lett forkjølelse.

- Jeg er blitt litt forkjølet, så det jeg tar det litt rolig. Men det er jo fantastisk gøy å samle alle på en slik dag, sier Ødegaard.

- Dette er jo ikke høytidlig, og selv om det er noen som er mer opptatt av konkurranse enn andre, så er det noe for alle, legger han til.

Av aktiviteter kan navnes Dells lengdehopp, IBMs kulestøt, Citrix hekkeløp, Nimis høydehopp og Inmetas papirkrøllkast. Det blir også en sprint-duell med Norges raskeste mann, Jaysona Saidy Ndure før lekene avsluttes med fotballkamp og fest på VIP-trubunen.

Lek og hygge i Sola

Therese Olafsen i Crayon er ansvarlig arrangør for Crayon Games 2014, og hun har jobbet med planlegging og gjennomføring siden dagen etter lekene ble holdt i fjor. Hun er nok glad dagen endelig er kommet, og for en dag det er!

- Vi har jo vært utrolig heldige med været, sier Olafsen bak solbrillene.

Det har vært viktig å gjøre Crayon Games til en dag for alle, sammen med både partnere og interne, og med fokus på helse i bedriften. Flere av partnerene stiller med stand, spanderer forfriskninger og arrangerer delaktivitet.

Crayon også med seg Norsk idrettsmedisinsk institutt (Nimi) og treningskjeden Sats. Sistnevnte ledet deltakerne gjennom ganske så svette- og melkesyrefremkallende felles oppvarming i solsteiken til dundrende techno. Imponerende nok deltok (og fullførte) samtlige i oppvarmingen, og det med et smil om munnen.

Computerworlds journalist må riktignok innrømme at Citrix sin smoothie-stand, med frisk og kald smoothie levert av Bisletts egen «Pretty Smooth» var det som falt mest i smak på den solrike og varme sensommerdagen.

Løp mot Norges raskeste mann

Jaysuma Saidy Ndure, Norges raskeste mann, møtte også opp på Bislett Stadion for å gi it-folkene en skikkelig utfordring.

Han løp i duell mot Timmy Herland og Viktor Varga fra Crayon, og vant (ikke uventet) på tross av god innsats fra utfordrerne. Men i dag er det ikke å vinne som er viktigst, men å samles og ha det gøy i sola.

Etter kappløpet var det fest i VIP-tribunen, premieutdeling og og en vennskaplig fotballkamp mellom Crayon og sponsorene der festdeltakerne heiet frem sine favoritter fra trubunen.