SAP gleder seg over Umoe IKT og EDB

SAP Norge signerte 147 avtaler i 2005 og vokste med 21 prosent. EDB og Umoe IKTs satsning på SAP-konsulenter gjør at SAP-sjef Øystein Jåtog-Rød ser lyst på fremtiden.

SAP Norge kan vise til en omsetning på 453 millioner kroner i fjor, noe som er en vekst på 21 prosent. I løpet av året har SAP i Norge signert 147 avtaler med over 120 forskjellige bedrifter. Dette innebærer at SAP nå har mer enn 350 kunder i Norge.

 

Disse kundene blir trolig ikke færre etter at EDB kjøpte Avenir og Umoe IKT sverger til en storstilt konsulentsatsning fremover. SAP står sentralt hos begge.

 

- Når vi ser selskaper som Umoe IKT og EDB sier at de satser på SAP og gjør denne type oppkjøp, er det meget spennende for oss. Det betyr at det investeres i konsulenter og kompetanse innen SAP og det ser jeg på som en stor mulighet, sier Øystein Jåtog-Rød til Computerworld.no.

 

SAP vs. Visma

 

Det siste året har SAP også prøvd å ta for seg i de litt lavere markedssegmentene, et sted hvor Visma også har gjort det meget skarpt det siste året.

 

- Hvor mye har dere merket konkurransen fra Visma?

 

- I det lavere segmentene, med trykk på de lavere, er Visma en dominerende aktør. De midtre og øverste segmentene merker vi dem ikke. Men jeg synes det er hyggelig at det er mange aktører i bransjen som gjør det bra nå, sier Jåtog-Rød som forventer videre vekst i markedet i år.

 

Globalt har SAP i 2005 økt sitt driftsresultat med 16 prosent sammenlignet med 2004. Omsetningen for SAP globalt i 2005 var på 8,5 milliarder Euro, noe som er en økning på 13 prosent sammenlignet med 2004. Vurdert mot konstante valutakurser representerer dette en vekst på 12 prosent.

Les også: Tøff kamp om SAP-kompetanse