SAP inngår Google-samarbeid

SAP inngår Google-samarbeid

Populære verktøy som Google Maps og Google Earth skal kobles med SAPs Business Intelligence-programvare for å visualisere data.

Målet er at verktøyet skal hjelpe bedriftene til å se muligheter gjennom databearbeidelse.

Når programvaren kobles med Google-verktøyene kan for eksempel en butikkjede se hvor kundene handler og effektivisere aktivitetene sine deretter.

Geotagging

- Når mer informasjon geotagges åpner det for helt nye muligheter, forklarer Country Manager Michael Ramm Østgård i SAP til IT-Bransjen.

Han mener samarbeidet vil gi kundene bedre mulighet for å bedre sine forretninger.

- Med geografisk fremstilling av forretningsanalyse og plasseringsdata får kundene mulighet til å respondere på hendelser underveis, sier han.

Analyser salgsaktivitetene

I en pressemelding utsendt av SAP oppgis det flere eksempler på hvordan statistikken kan gjøres levende. En telekomoperatør kan for eksempel koble Google Earth med programvaren SAP BusinessObjects Explorer og finne geo-koordinatene til defekte installasjoner ved å analysere tapte anrop.

Et annet eksempel er å koble SAP Streamwork med kartdata slik at kundeservice kan lære mer om hvor de kan håndtere reklamasjoner mer effektivt.

- Når en bedrift for eksempel får full oversikt i sanntid over salget sitt, på verdensplan og lokalt, blir det langt enklere å målrette salgsaktivitetene, forteller Østgaard.

Kommer i fjerde kvartal

I Usa er det nye systemet allerede testet ut. Google melder fra andre siden av pytten at potensielle og eksisterende kunder allerede er ivrige etter å få funksjonaliteten på plass.

Funksjonen vil være tilgjengelig for kundene på globalt plan i løpet av året og vil selges som en separat, frittstående løsning.