SAP satser på dataanalyse

SAP satser på dataanalyse

SAP vil styrke sin fokus på business intelligence (BI) det nærmeste året.
-- Programvare for business intelligence er et område vi har siktet oss ut for å vokse i 2005. Vi har allerede produkter i segmentet, men vi vil øke vårt fokus og har satt 100 personer på saken, sier Markus Berner som er tallsmann for SAP til IDGs egen nyhetstjeneste.

På spørsmål om dette kan bety at SAP står ovenfor nye oppkjøp svarer Berner at ingen ting er planlagt, men at det kan være en mulighet.

BI-programavare eller dataanalyse er laget for raskt å kunne fordøye at store datamengder fanges opp av forretningssystemene. Hele poenget med dataanalyse er å forsyne beslutningstakere med relevant informasjon.

En butikkjede kan eksempelvis bruke dataanalyse for å ta beslutninger om hvilke varer de må markedsføre, styre vareutvalget, lage finansielle rapporter og vite hvor de enkelte varene bør plasseres i butikken for å selge mest.

Hvis en butikk ifølge analysene snart går tom for eksempelvis grillkull på grunn av godt vær, kan bi-sytemet foreslå alternative leveringer som å ta det fra lageret til en annen butikk, som ifølge salgsmønsteret ikke vil gå tom med det første.

For tiden er bi-markedet dominert av en gruppe mellomstore leverandører, franske Business Objects, kanadiske Cognos og amerikanske SAS Institute. En av disse kan være i kikkerten til SAP.