SAP tar radiobølgen

Det tyske programvareselskapet SAP vil følge biffen fra kua til grillen i sanntid.
En ny versjon av mySAP SCM (verdikjestyring) vil ha de nødvendige oppdateringene for å ta i mot informasjon fra radiobrikker (RFID), som festes på gjenstander man vil ha oversikt over. Brikkene inneholder informasjon og kan leses trådløst av i store kvanta, og dermed forenkle logistikk og lageroversikter.

Oppgradring av verdikjedeverktøyet til SAP vil gjøre eksempelvis dagligvarekjeder raskere i vendingene, i følge selskapet.

Roland Edwards som er talsmann for SAP sier at hvis det tidlig på en fredag er stor etterspørsel etter biffer for grilling, på grunn av fint vær, så kan butikkjeden oppdage dette raskt med en sanntids oversikt over vareflyten.

-- Dermed kan man rekke å få påfyll før det er helg. Når trender kan sees i løpet av timer fremfor dager, vil man kunne planlegge langt bedre, sier han videre.

I følge selskapet er det også gjort endringer i planleggings- og optimaliseringsmodulen i SAP SCM. Dette blant annet for å forenkle outsourcing av produksjon av varer eller tjenester for brukerne.