SAP vant kontrakt med BBS

Bankenes Betalingssentral (BBS) har inngått en kontrakt med SAP til en verdi av rundt seks millioner kroner.

BBS skal innledningsvis innføre SAPs løsninger innen verdistyring (asset management) og budsjettering. BBS har benyttet SAPs systemer innen økonomi og fakturering siden 2002. Dagens kontrakt har en verdi på rundt 6 millioner kroner.

- SAP er vår nye administrative plattform, og det er her vi har lagt grunnlaget for utviklingen av administrative systemer i fremtiden, sier økonomidirektør Dag Kjensjord i BBS.

Kjensjord viser til betydelig reduserte kostnader og stabil drift etter innføringen av SAP-systemene så langt, og tror en omlegging av alle BBS sine administrative systemer til SAP-plattform vil effektivisere driften ytterligere.

Store på bank

Innen banknæringen har SAP idag 653 installasjoner I 56 land, derunder 25 av verdens 50 største banker. De ti største sveitsiske bankene, tre av fire britiske banker og alle de 30 største tyske bankene er på tyske SAPs kundeliste.

Avtalen som er inngått gir alle ansatte I BBS ubegrenset tilgang til mySAP Business Suite.

- Dette valget uttrykker tillit til SAPs løsninger fra nettopp banknæringen. Vi er sikre på at SAPs løsninger vil være en solid administrativ plattform for BBS å bygge videre på, sier administrerende direktør Knut Morten Aasrud i SAP Norge i en pressemelding.