Satte Telenor-butikk i brann

Demonstranter satte lørdag fyr på en butikk som selger Telenor-produkter i byen Attock i Pakistan.

Oppdatert 08.26: Rundt 5000 demonstrerte og kastet steiner mot Telenors hovedkontor før det ble satt fyr på den, skriver nettavisen PakTribune ifølge VG Nett.

Telenor avkrefter det dreier seg om hovedkontoret. Ifølge informasjonssjef Esben Tuman Johnsen handeler det om en butikk som blant annen selger Telenor produkter.

Ifølge PakTribune er det et voldsomt opprør mot Telenor, som i løpet av et års tid har fått over 2 millioner mobilabonnenter i landet. Også her sier Tuman Johnsen at virkeligheten som Telenor opplever den ikke er så ekstrem.

- Vi har ikke merket noen stor, sammenhengende boikott. Klart det er noe oppmerksom rundt dette i Pakistan, sier Tuman Johnsen.

PakTribune skriver at den rasende mobben mishandlet to politisjefer som hadde gjemt seg inne i et rom for å redde livet. De ble reddet av en tredje politisjef. Telenor kan ikke uttale seg om dette.

- Vi har en ide om hva som har skjedd, og det er ikke som beskrivet i VG. Men vi kan ikke gå ut med vår versjon før vi har fått førstehåndsinformasjon, sier Tuman Johnsen.

I tillegg til å sette fyr på hovedkontoret, ble også Telenors salgsstander i byen brent ned. Demonstrantene sang og ropte slagord mot USA og andre vestlige land.

Før helgen avkreftet Telenor rykter om en boikott.

Les hele saken på VG Nett.