SBS Norge mot strømmen

SBS Norge mot strømmen

Siemens Business Services i Norge vurderer nyansettelser, mens morselskapet i Tyskland må kutte.

Siemens Business Services planlegger å redusere kostnader ved å trimme staben og sitt tjenestetilbud. Men selskapet har ingen intensjoner om å overføre hele selskapet i form av et partnerskap med en tredjepart, melder selskapet.

Uttalelsen kommer som et svar på en rapport som ble publisert forrige uke på nettstedet til den tyske avisen Süddeutsche Zeitung. Siemens-talsmann Jörn Roggenbuck forteller at selskapet planlegger å iverksette flere tiltak for å redusere kostnadene, men målet er å fortsette driften som et uavhengig selskap, skriver IDGs nyhetstjeneste.

I Norge vil disse tiltakene ha liten betydning. Ifølge admistrerende direktør Ole Morten Skymoen i SBS Norge, Sverige og Danmark, har man allerede vært igjennom dette i Skandinavia.

- Vi har gjort veldig mye av det i hovedsak tyskerne nå skal gjøre. Gjennom flere år har vi trimmet organisasjonen og tjenestetilbudet, sier Skymoen til Computerworld.no.

Tok grep tidlig

Siemens-talsmannen nekter å kommentere antall jobber som kan forsvinne. Ryktene sier at det kan dreie seg om over 1.000 stillinger.

Ole Morten Skymoen forteller at bemanningen skal holdes stabil i Norge, og at det ikke er usannsynlig at man faktisk skal ansette.

- Men vi har våre utfordringer i Sverige, men vi har gjort veldig mye. I Sverige hadde vi nedbemanninger i april, mai og juni iår, sier Skymoen.

I Danmark hadde SBS en restrukturering for to, tre år siden, og det samme i Norge for fire år siden.

- Vi satset da på mindre produktsalg og mer tjenester, og har fått betalt for det, sier Skymoen.

Han legger til at SBS likevel har fokus på lønnsomhet via et program de kaller Speed, for å adressere effektivisering ved prisdropp og lignende i markedet.

- Det er et program som skal sørge for at vi hele tiden er i form, sier Skymoen.

Spekulerer i partnerskap

Rapporten fra den tyske avisen, som siterer anonyme kilder som kjenner prosessen, hevder at Siemens har lyst til å lage et partnerskap for SBS med et annet internasjonalt selskap, for å danne en mer slagkraftig tjenestetilbyder.

Det har lenge versert spekulasjoner rundt SBS sin skjebne, i og med enheten kjemper en tøff kamp med høye kostnader og fallende marginer på et svært konkurranseutsatt it-tjenestemarked.

Denne gangen er det i hovedsak Tyskland som må ta støyten.