Schwarzenegger forbyr voldelige spill

Schwarzenegger forbyr voldelige spill

Muskelbunt og California-guvernør Arnold Schwarzenegger forbyr voldelige dataspill for barn.

Den østerrikskfødte Hollywood-stjernen har godkjent et lovforslag for å begrense mulighetene til å selge voldelige dataspill til personer under 18 år.

Med Schwarzeneggers signatur vil loven tre i kraft fra 1. januar 2006.

Lovforslaget er fremmet av San Francisco-representant Tem Leland Yee og har fått navnet AB1179. Ifølge forslaget vil det være ulovlig å selge eller leie ut dataspill "som viser at mennesker bli tilført alvorlige fysiske skader på en måte som er avskyelig, forferdelig eller grusom".

Yee mener voldelige dataspill påvirker mindreårige negativt. Påstanden er for øvrig svært omstridt. Flere større psykologiske studier har vist det motsatte, at det ikke er sammenheng mellom voldelig atferd og voldelige dataspill.

Senatet i California har tidligere med overveldende flertall stemt for lov AB1179. Loven var dermed bare avhengig av guvernørens godkjenning.

At Schwarzenegger vedtar denne loven er noe i nærheten av ironi-Himalaya, tatt i betraktning hans bakgrunn som muskelhelt i filmer som "Terminator". Mange husker ham for hans udødelige replikk "I'll be back".  Var det dette du mente, Arnie?