SCO gir Linux-brukerne mer tid

SCO Group har bestemt seg for å gi Linux-brukere ytterligere to uker før de dobler lisensavgiften de forlanger for bruk av operativsystemet. Bebudede fakturautsendelser er foreløpig lagt på is.
Forlengelsen av tidsfristen kommer fordi SCO var sent ute med sin lisensieringsplan til markedet, ifølge Blake Stowell i SCO Group. Lisensieringsplanen ble offentliggjort i august i år.

-- Vi fikk ikke med oss lisensene på prislisten før tidlig i september. Det var vår egen feil at lisensinformasjonen kom ut senere enn vi håpet.

Dermed vil SCO gi Linux-brukerne mer tid til å kjøpe lisens til den nette sum av 699 dollar - men ikke lenger enn frem til 31. oktober. Etter den datoen stiger prisen til 1.399 dollar per prosessor.

På samme tid har selskapet besluttet å utsette sine planer om å sende fakturaer til Linux-brukerne. Selskapet har laget en liste over kommersielle Linux-brukere, og har tidligere sagt at disse brukerne skulle få tilsendt fakturarer i midten av oktober.

-- På nåværende tidspunkt er vi fornøyd med fremgangen vi har hatt på lisenssiden, og vi føler at denne fakturautsendelsen ikke er noe vi må gjennomføre nå, sier Stowell.

Selv om Linux-brukerne ikke er blitt fakturert, blir de fremdeles kontaktet av SCO. Ifølge IDG News Service blir brukerne oppringt og får e-post fra SCO-selgere som tilbyr møter for å gjennomgå lisensplanen.

-- Det beste er jo hvis vi ikke trenger å sende ut fakturaer. Utsendelse er et mye mer aggressivt grep, sier Stowell.

Dessuten vil fakturautsendelse medføre en eskalering for SCO. Analytiker Gordon Haff i Illuminata sier at hvis SCO sender ut fakturaer, må de følge opp med handling hvis de ikke blir betalt.

-- Hvis ikke vil det se ut som om bløffen er avslørt, sier han.