Scribona blir bank

Nordens største it-distributør skal tilby sine forhandlere sluttkundefinansiering. De skal til og med tjene penger på det.

It-distributører er kanskje næringslivets snilleste banker. De gir kreditt til sine kunder, det vil si forhandlerne, uten å kreve renter, og tar all risikoen selv.

 

Nå tar Scribona et skritt lenger og starter et eget finansieringsselskap i Sverige. Fra og med november tilbyr de sine forhandlere muligheten til å selge finansieringsløsninger til sine sluttkunder i form av leie eller leasing.

 

- Det første dette handler om er å styrke tilbudet til våre forhandlere. Vi ser at her finnes det en kobling hvor vi kan skape merverdi for våre forhandlere, sier Henrik Olsson som har fått ansvaret for det nye Scribona Financial Services.

 

Sverige først 

 

Finansieringsløsningene skal selges og markedsføres gjennom forhandlerne. De setter i gang med en pilottjeneste i Sverige først. Går alt etter planen vil konseptet bli tatt videre til andre nordiske land.

 

Olsson understreker at dette gjør de for å gi merverdi til forhandlerne, men innrømmer også at de skal selv tjene penger på finansieringsløsningene etter hvert.

 

- På sikt skal det gi inntekter til Scribona. Hvor mye, og på hvilke måter, kan vi ikke si ennå, sier han.

 

Han avviser ikke at forhandlere også kan få prosenter av denne handelen, men Olsson ønsker ikke å utdype dette.

 

Leie- og leasingløsningene inkluderer også muligheter for å forenkle sluttkundenes produkthåndtering, som fjerning og etterbehandling av utrangert it-utstyr.

 

­- Vi integrerer finansiering med logistikk, sier Olsson.