Scribona-overskudd i Norge og Sverige

It-distributøren Scribona gjorde det overraskende godt i Norge og Sverige i 2005, men Danmark trekker voldsomt ned.

Danmark er Scribonas nemesis. 55 millioner i underskudd i 2005 bidrar til at Scribona som helhet må tåle et underskudd på sju millioner.

 

Det positive er at det har godt bra i Norge og Sverige. Til tross for problemene selskapet har hatt med innføring av nytt erp-system i oktober, fikk Scribona Norge et overskudd på 41 millioner kroner. Sverige bidro med 28 millioner i pluss.

 

- Sammenligner du opp mot fjoråret er resultatet halvert. Men sammenligner du med konkurrentene og fjerde kvartal er det veldig bra. Etter problemene med innføringen av nytt erp-system i oktober, gjorde vi det bra i november og hadde den beste desember noensinne, sier Norges-sjef Øyvind Sæther til Computerworld.no

 

Ifølge konserndirektør Tom Ekevall Larsen, skal Scribona opp på et overskudd på 100 millioner kroner i år, skriver danske Computer Reseller News.

Før det er mulig, må problemene i Danmark løses. Ekevall Larsen hevder at det ikke er snakk om å legge ned den danske driften.

- Det at vi er størst i Norge gir oss fordeler. Danmark har ikke kristk masse på en del av produsentene, men det har vi i Norge. Vi har også meget gode rutiner på alt som har med økonomi og gjøre, sier Sæther.