Se på meg!

Se på meg!

Test: Den digitale fotofremviseren fra Philips er kanskje ikke den mest nyttige gjenstanden i verden. Men på skrivebordet har den stor oj-a-meg-faktor.

Fremviseren fra Philips ser ut som en vanlig, litt modernistisk bilderamme med kanter av hvit og gjennomsiktig plastikk. Den forkrommede foten bidrar til et gjennomført stilig design.

Besøkende på kontoret ditt vil sannsynligvis tro det er en tradisjonell ramme for papirbilder. Inntil det plutselig begynner å røre på seg på skjermen.

Bildearkiv

Rammen har en klar og fargesterk skjerm hvor skarpheten i bildet overgår de fleste tradisjonelle flatskjermer. Årsaken til dette er at bildepunktene er mindre og står tettere enn det som er vanlig på tradisjonelle flatskjermer.

Rammen skal kunne romme 50 bilder, men vi klarte uten videre å klemme inn nesten 100 på den begrensede plassen. Det handler om å tilpasse bildene, sørge for at de har rett oppløsning og finne optimal kompringeringsgrad for jpg-formatet.

Skjermen har tre innstillinger, de to du bruker mest er automatisk og manuell visning. I tillegg fins en visning for bildeadministrasjon, der bildene vises som miniatyrer. Lysbildeshowet har mange innstillinger, som varighet, rekkefølge og overganger.

Selve administrasjonen opplevde vi som litt kronglete, og vi måtte gjennom en firmware-oppgradering før systemet fungerte slik som det stod i manualen. Philips opplyser at modellene som er i salg i Norge allerede har den nyeste versjonen av programvaren installert.

Bilderammen kan kunne kjøre opptil en time uten å være tilkoplet strømnett. Hensikten er at man skal kunne sende den rundt til gjester og kollegaer så alle kan beskue skrytebildene dine på nært hold.

Minnekort

Man kopler rammen til pc-en via usb-kabel, og da oppfører den seg omtrent som en vanlig minnepinne eller disk. Bildene skal kunne legges på rot-nivå, hvorpå de flyttes til en annen mappe for fremvisning automatisk. Det var blant annet denne automatikken vi hadde problemer med før oppgraderingen.

Den beste bruksmåten for oss var å bruke minnekortleseren. Vi fylte på med preparerte bilder på et vanlig SD-minnekort. Bildene trengs strengt tatt ikke prepareres, men på den måten fikk vi både bedre plass, og kunne sørge for at alle bildene var i samme retning. Rammen kan settes på bordet i loddrett eller vannrett stilling, så sørg for at bildene har samme retning.

Så fort kortet er på plass i rammens kortleser starter lysbildefremvisningen automatisk. Det følger ikke minnekort med rammen, men bilderammen kan lese en rekke kortformater, som Secure Digital, Memory Stick, Memory Stick Pro og Compact Flash type I.

Har ikke alt

Om Philips vurderer å lage en oppgradert versjon ønsker vi oss noen forbedringer. Et enklere og mer fleksibelt styringssystem hadde vært fint, det samme gjelder Bluetooth for mottak av bilder direkte fra mobil. Generelt burde rammen også ha noe mer minne for å kunne lagre flere bilder.

Selv med disse manglene har vi hatt suksess med bilderammen som gave til "mannen som har alt". På forhånd fylte vi bilderammen med barndomsbilder og andre gode minner, alt i form av digitale fotografier selvsagt.

Vi vet ikke hva gaven brukes til i dag. Men på 50-åringens gavebord gjorde den automatiske bilderammen stor suksess.

7 tommers digital fotoframvisning

Karakter: 5 av 6 poeng

Skjerm med ramme, fot, minnekortleser og usb-kontakt fra Philips. Oppløsning på 720 x 480 piksler. Punktstørrelsen er ca 0,19 mm.

Hvorfor

Stilig design
Imponerer på skrivebordet
Bra bildekvalitet

Hvorfor ikke

Ikke verdens mest nyttige ting.
Burde vært lettere å styre

Hvordan skaffe

Pris ca 1.950 kroner
www.philips.no