Seagate avslo bud på 7,5 milliarder

Seagate avslo bud på 7,5 milliarder

Harddiskprodusenten har avslått flere oppkjøpsbud i det siste, inkludert ett på drøye 7,5 milliarder dollar fra TPG Capital.

Den amerikanske harddiskprodusenten Seagate har avvist en rekke fremstøt fra potensielle oppkjøpere den siste tiden, melder Bloomberg.

Blant budgiverne som har flagget sin interesse finner vi blant annet rivalen Western Digital, samt investorgruppen TPG Capital som la frem et bud på drøye 7,5 milliarder dollar.

Kilder avisen har vært i kontakt med hevder at selskapet har avvist begge budene.

For lave bud

Til Bloomberg sier Seagates toppsjef Steve Luczo at lbudene fra de potensielle oppkjøperne var mellom 3,5 og 4,5 milliarder dollar for lave.

- Når alt kom til stykket synes vi at vi kunne gi mer verdi til aksjonærene ved å forbli børsnotert, sier han.

Luczco mener de potensielle oppkjøperne var motvillige til å øke sine bud med hensyn til utviklingen i det økonomiske klimaet på kort sikt.

Forgjellet produsent

Den siste kvartalsrapporten avslører at harddiskprodusenten per 1. otkober satt med samlede gjeldsforpliktelser på 2,17 milliarder dollar med forfall i løpet av perioden fra oktober 2011 til mai 2020. Nye tiltak for å tilføre ny kapital har blitt iverksatt, inkludert salg av obligasjoner for 750 millioner dollar i desember. Ytterligere 350 millioner dollar skal kapitaliseres i form av nye lån fremover.

Seagate-aksjen steg 0,9 prosent til 14,33 dollar i gårsdagens Nasdaq-handel. Det betyr at selskapet nå har en markedsverdi på 6,7 milliarder dollar.