Selger låt for flomofre

Selger låt for flomofre

Kari Iveland og Hilde Heltberg har i løpet av noen kjappe juledager bidratt med digital musikkhistorie. Overskuddet går til Kirkens Nødhjelp og flomofrene i Asia.
Sangen "Hvorfor er det stille nå?" ble til etter flomkatastrofen i Sør-Asia 2.juledag 2004. Kari Iveland ble spurt om å delta i en forbønnsgudstjeneste i Oslo Domkirke 29.desember i regi av Kirkens Nødhjelp og Norges Kristne Råd.

Kirkens Kulturverksted (kkv) forteller at Iveland selv er oppvokst i Bangladesh og kjent med flomkatastrofer fra barndommen. Teksten ble til som en reaksjon på det som i løpet av noen dager julen 2004 viste seg å være en av de største naturkatastrofer i vår tid.

Iveland tok kontakt med Hilde Heltberg og ba henne skrive en melodi og delta på forbønnsgudtjenesten i Oslo Domkirke. De to har samarbeidet tidligere, bl.a. på platen "Vektløs".

Dagen etter forbønnsgudstjenesten ble sangen innspilt i Rainbow Studio i Oslo. Alle deltakende musikere, tekniker, produsent og studio stilte opp vederlagsfritt. 12 timer etter var sangen tilgjengelig for alle landets radiostasjoner.

Fra og med i dag er den også lagt ut for salg via musikkonline.nos nettjeneste. Låta koster kroner 100, og pengene går uavkortet til Kirkens Nødhjelps arbeid i katastrofeområdet.

KKV poengterer på sine hjemmesider at en sang som dette er et eksempel på en måte artister og kunstnere kan bidra på i forhold til den katastrofen vi nå mer og mer ser omfanget av. Å bearbeide de følelser og traumer som rammer alle, og helt spesielt de pårørende til savnede og omkomne, blir en av det viktigste utfordringer for kulturarbeidere i tiden som kommer.