Selger piksler for Firefox

En svensk annonseside skal gi Firefox en million dollar. Entrepenør Sam Nurmi liker ikke Microsoft.

Nurmi står bak Sveriges største webhotell Loopia og har tydeligvis sterke følelser for Mozilla Foundation som står bak Firefox. Han bruker samme metode som den nyrike luringen bak The Million Dollar Homepage.com, Alex Tew.

 

Hver og en av de million pikslene på HelpFirefox.com skal selges for en dollar og pengene går uavkortet til Mozilla Foundation. Flere selskaper har allerede kjøpt annonser og Nurmi er ikke i tvil om at han skal klare å samle inn hele summen innen 2006. Hvis han mot formodning ikke skulle klare det, lover han å bytte nettleser til Lynx.

 

Finansielle muskler

 

- Firefox er allerede i dag den absolutt beste nettleseren på markedet. Utviklerne gjør en utrolig bra jobb, men for at Firefox skal ta flere brukere fra Internet Explorer, som har et milliardbudsjett i ryggen, kreves det finansielle hjelpemidler. Vi skal gi dem det, sier Nurmi i en pressemelding.

 

Nurmi liker ikke det han kaller Microsofts nettlesermonopol.

 

- Åpen kildekode er derimot et bra og naturlig fenomen, og er i en utvikling som sørger for å presse kostnader for varer og tjenester. Firefox bygger på alles engasjement og alles frie deling av ideer. Nå legger vi til vårt engasjement og vi håper å være like overbevisende selgere som Alex Tew, sier Nurmi.