Selger stadig mer tynt

Salget av tynne terminaler øker kraftig. I fjor vokste markedet med nesten 30 prosent.
Wyse Technology befester posisjonen som den ledende produsenten av tynne terminaler. I følge IDC økte Wyse markedsandelen i Europa i 2003 med to prosent, sammenlignet med året før. Andelen er nå på 26,5 prosent. Internasjonalt er markedsandelen på 38,6 prosent. Europa var i fjor det nest mest ekspansive markedet for Wyse. Veksten var størst i Asia.

Samlet vokste salget av tynne terminaler i 2003 med 28,8 prosent. I fjerde kvartal var veksten, sammelignet med samme periode i 2002, hele 41,4 prosent. USA er fortsatt største med en andel av det samlede volumet på 45,3 prosent.

- De seneste tallene fra IDC bekrefter at markedet for tynne terminaler er i ferd med å ta av, og vi merker at en større andel av store selskaper som får øynene opp for at tynne terminaler i mange tilfeller er et bedre alternativ enn pc-er, sier markedsdirektør for Wyse EMEA & ANZ, Stephen Yeo.

Produsentene av tynne terminaler peker på en rekke fordeler ved bruk tynn teknologi. En tynn terminal er sammenlignet med en tradisjonell pc svært billig. I tillegg er terminalene billigere å drifte og vedlikeholde, har lang levetid, tar liten plass og støyer lite.