Sender opptil 30.000 sms-er hver dag

Sender opptil 30.000 sms-er hver dag

Hvor mange sms sender du i løpet av en dag? Du slår neppe Sindre Strøm som med sitt selskap sender mellom 20.000 til 30.000 tekstmeldinger over hele Norge, Sverige og Danmark.

-- Totalt ble det i fjor sendt ut for 400 millioner kroner i overtaksert sms i Norge. Dette vil si at vi i kroner har 11 prosent av markedet, skriver Sindre Strøm på sine nettsider.

Hans meget inntektsrike mobiltjenesten går i korthet ut på at bilister og andre varsler Strøms selskap om mulige radarkontroller langs veiene.

Koster tre kroner per sms

Deretter sender selskapet sms-varsel til abbonentene, som må betale tre kroner per mottatt tekstmelding.

Tjenesten leverer Strøm via 20 forskjellige numre. De største radarkundene er TV Norge, TV2, P4, TV3 , NRK, Radio1, Se&Hør, Autofil, Dagbladet og Sol.no.

Gullkalv

Siden starten for fire år siden har Sindre Strøm og faren tatt ut 8,6 millioner kroner i utbytte fra selskapet Strøm SMS AS. I tillegg har radargründeren selv en årslønn på rundt 300.000 kroner, melder VG Nett.

Sjefen for Utrykningspolitiet, Odd Reidar Humlegård, sier til VG at det er problematisk at noen gjør butikk av å avsløre politikontroller.

Konkurrent gjorde innbrudd hos Strøm

I august 2002 erkjente en konkurrent til Sindre Strøm delvis straffskyld for datainnbrudd da rettssaken mot ham startet i Kristiansand tingrett.

Tiltalen omfattet også grovt skadeverk som følge av innbruddet.

Den tiltalte Kristiansands-mannen jobbet selv i et firma som leverer varsling av politikontroller via tekstmeldinger på mobiltelefon. Han var dessuten den første i landet som startet varslingen av politikontroller - men via internett.

-- Dette er en type kriminalitet vi ikke har hatt mye av. Denne saken skiller seg ut ved at det kanskje er den første som gjelder angrep mot en konkurrerende virksomhet, sa politiadvokat Erik Mostue i Økokrim i retten.