Ser deg på skjermen

Ser deg på skjermen

LAS VEGAS: Narcissus ville elsket Philips Mirror TV. En skjerm for enhver hotellobby. Eller ethvert bad. Om du har god råd.
LAS VEGAS: Speilet på badet er til uvurderlig nytte når du skal stelle håret, barbere deg eller legge sminke. Men du trenger det ikke for å vaske hendene eller pusse tennene. Selv leser jeg avisen under tannpussen. Og det er litt av en øvelse. Tenk hvor fint det hadde vært om speilet etter barberingen ble en skjerm som viste dagens nyheter?

Philips Mirror TV er svaret på det. En tv-skjerm som er basert på toveis speil. Du vet, slike de har hos politiet for å kunne stå på bakrommet og følge med på avhør eller la deg peke ut skurker uten at de kan se deg. De er forresten blitt populære i butikklokaler også.

Her får imidlertid toveisspeilet en annen funksjon; speil når tv-en er slått av, tv-skjerm når den er slått på. Så enkelt, og så elegant. I USA starter prisene på rundt 15.000 kroner for en 17-tommer, så Philips regner ikke med å selge særlig mange til private hjem ennå.

I første omgang satser Philips på hotellobbyer, resepsjoner og lignende. Og da gjerne med en variant hvor den nederste tredjedelen fungerer som tv-skjerm, mens overdelen er speil.

Men med tid og stunder skal vi få muligheten for baderommene våre. Philips har også en del ekstra i ermet. Det ryktes om at du vil kunne få muligheten til å lese av blodtrykk og vekt. Som om det er noe du ønsker å få opplyst i morgenrushet på badet. Da heller web-tilgang, som også nevnes.

Andre bruksområder Philips snakker om, er trafikkmeldinger og ikke minst muligheten til å vise barn hvordan de skal pusse tennene.

Mirror TV, slik den sannsynligvis vil bli tilbudt private en gang senere i år, er basert på lcd-skjermer i størrelsen 17, 23 og 30 tommer i breddeformat 16:9. Oppløsningen er 1.280 x 768 punkter.