Seriøs Ipod-killer fra SonyEricsson

Seriøs Ipod-killer fra SonyEricsson

Den nye 3G-modellen i SonyEricssons Walkman-serie har fire gigabyte lagringsplass. Men du må vente helt til i høst før den kommer i butikkene.

Walkman-telefonene har solgt mer enn tre millioner siden lanseringen av den første høsten 2005. Den nye modellen tilbyr 3G-hastighet og mange nye underholdningsapplikasjoner.

– W950i er vår sjette Walkman-telefon og det tredje Symbian-baserte produktet vi lanserer i 2006. Med Symbian v9.1 og programvareplattformen UIQ 3.0 blir underholdnings- og forretningsfunksjonene mer fleksible og brukerorienterte enn noensinne, sier Erik Sandsmark, norgessjef i Sony Ericsson.

Matt flate

W950i har en matt overflate og flatt tastatur. Telefonen er lilla med oransje detaljer og bakopplyste knapper. Minnet på 4GB gir plass til opp mot 4000 sanger, avhengig av komprimeringskvaliteten.

Et nytt brukergrensesnitt og berøringsfølsom skjerm er ment å gjøre det enklere å navigere mellom sanger, artister og spillelister. Eksempelvis kan brukeren bla visuelt mellom plate-covere, og det er mulig å lytte til musikk samtidig som man skriver e-post og sms-meldinger, eller surfer på Internett.

Nytt hodesett

Som i de tidligere Walkman-modellen følger programvaren Disc2Phone med for overføring av lyd og bilder mellom pc-en og telefonen.

Foruten musikkfunksjonene har rekke mobilfunksjoner, som "push-epost", 3D-spill og mottak av direktesendt video (streaming). Med 4 GB blir det også brukbart med plass til å lagre bilder, video og epostvedlegg, dersom du ikke vil ha tusenvis av låter på mobilen din.

Et nytt bluetooth-basert hodesett, som passer til den nye mobile, lanseres på 3GSM Wordl Congress i dag.  Sony Ericsson W950i vil bli tilgjengelig i tredje kvartal 2006.