Svak vekst i servermarkedet

X86-VEKST: X86-serverne sto for veksten siste kvartal. De andre CPU-kategoriene hadde markant tilbakegang. (Foto: IDG)

Svak vekst i servermarkedet

HPE er global markedsleder etter omsetning, mens Dell EMC er tilsvarende målt antall enheter.

Den globale serveromsetningen hadde en vekst på 2,8 prosent i 2. kvartal i forhold til samme periode i fjor, ifølge en pressemelding fra Gartner. Tilsvarende vekst i antall solgte enheter var på 2,4 prosent.

Dette mener Gartners visepresident innen forskning, Jeffrey Hewitt, er en svak vekst.

Han forteller at x86-servere hadde en vekst i antall enheter på 2,5 prosent og en vekst i omsetningen på 6,9 prosent. RISC/Itanium-Unix-serverne fikk en nedgang i antall enheter på 21,4 prosent, og en tilsvarende nedgang i omsetningen på 24,9 prosent i forhold til samme periode året før.

Den andre CPU-kategorien, som hovedsakelig består av stormaskiner, hadde en nedgang i omsetningen på 29,5 prosent.

Huawei vokste mest

Hewlett Packard Enterprise (HPE) er fortsatt den ledende serverprodusenten globalt, målt i omsetning. Til tross for en nedgang på 9,4 prosent, kan selskapet notere seg for en omsetning på 3,2 milliarder dollar, tilsvarende en markedsandel på 23 prosent i 2. kvartal. Nummer to på listen, Dell EMC, beholdt andreplassen med 7 prosent vekst og 19,9 prosent markedsandel. Den største veksten siste kvartal opplevde Huawei. Den var på hele 57,8 prosent.

Dell EMS holder fortsatt førsteplassen målt i antall enheter, med 17,5 prosent markedsandel. På andreplass og hakk i hæl ligger HPE med 17,1 prosent. Inspur Electronics hadde høyest vekst i antall enheter på 31,5 prosent, fulgt av Huawei med 26,1 prosent.

server