Service pack 2 er forsinket

Service pack 2 er forsinket

Microsoft slipper ikke Service pack 2 til Windows XP før tidligst i juli.
Service pack 2 for Windows XP skulle egentlig lanseres i løpet av første halvår. Nå opplyser Microsoft at den først kommer i løpet av tredje kvartal. Selskapet oppgir at alle sikkerhetsfunksjonene ennå ikke er helt på plass og at dette er årsaken til forsinkelsen.

- Derfor fortsetter vi å gjøre endringer basert på tilbakemeldinger fra beta-testerne. Den endelige versjonen vil bli sendt ut på markedet når SP2 lever opp til standarden kundene krever, sier en talsmann i Microsoft til IDG News.

Internt sikter selskapet mot en lansering i juli.

Store endringer

Microsoft slapp en beta-versjon av SP2 i desember og en såkalt Release Candidate 1 i mars. En Release Candidate 2 har blitt varslet i mai og disse planene står fortsatt ved lag, opplyser Microsoft.

Det er liten tvil om at mange venter på SP2. 200.000 kopier av testversjonene har til nå blitt lastet ned fra Microsoft sider.

For SP2 er mer enn bare en samling av patcher og oppgraderinger. Microsoft gjør fundamentale endringer i operativsystemet, mye motivert ut fra en massiv kritikk selskapet har fått for dårlig sikkerhet. Endringene gjøres derfor hovedsaklig på fire områder: Nettverkssikring, minnebeskyttelse, epost-sikkerhet og nettlesersikkerhet.

De store endringene gjør at Microsoft ikke garanterer full kompatibilitet. Det vil si at noen vil kunne oppleve at applikasjonene ikke lenger fungerer etter å ha oppgradert med SP2. Selskapet råder derfor kundene til å teste dette før oppgradering.