Service Pack 2 snart klar, tror Microsoft

Microsoft regner med å ferdigstille den etterlengtede og mye omtalte oppgraderingen kommende uke.
Service Pack 2 (SP2) for Windows XP skulle ha vært klar for produksjon (såkalt release to manufacturing, RTM) onsdag i inneværende uke. Men planene ble endret fordi de ansvarlige ikke følte seg sikre på at oppdateringen tilfredsstilte Microsofts kvalitetskrav.

Nå sier talsmenn for Microsoft at SP2 gjøres ferdig til uka og at den vil bli gjort tilgjengelig for nedlasting kort tid etter. SP2 er en oppgradering av Windows XP, som blant annet tetter flere sikkerhetshull.

Negativt omdømme

Forsinkelsene og forvirringen rundt SP2 er i ferd med å utvikle seg til et omdømme-problem for Microsoft. Som for å bevise at den ene hånden ikke vet hva den andre gjør, sendte Microsoft Australia onsdag ut en melding om at SP2 var klar for RTM. Meldingen ble senere trukket tilbake, skriver IDG News.

Microsoft sliter også med stadige utsettelser av selskapets nye 64-bits versjoner av Windows, som ifølge de siste meldingen ikke kommer før i 2005.

Etter alt rotet fra verdens største programvareselskap den siste tiden er det vel grunn til å anbefale at man ikke regner med noe som helst før man faktisk "ser" programvaren.

Når det gjelder distribusjonen av Service Pack 2, så vil den skje gjennom nedlasting fra internett, distribusjon via forhandlere og via gratis dc-er. For de fleste brukere vil oppdateringen være mellom 80 og 100 megabyte, ifølge Microsoft.

Mest testet

Microsoft opplyser også at en del applikasjoner vil slutte å virke dersom pc-en blir oppgradert med SP2. Tidligere denne uka ble en oppdatering av Microsoft CRM 1.2 sluppet for å hindre at det oppstår feil i programmet når det kjøres på en SP2-oppgradert maskin..

Forsinkelsene hos Microsoft er ekstra forunderlige fordi den første betaen av SP2 ble lansert så tidlig som i desember i fjor. Såkalt Release Candidate 1 kom i mars, mens kandidat 2 kom i juni. Flere hundre tusen utviklere og andre it-folk har dermed kunne teste programkoden i flere måneder.

Når SP 2 forhåpentligvis blir klar en eller annen gang i nær framtid, vil oppgraderingen være Microsofts mest testede programkode, har selskapet opplyst tidligere.