Setter fart på flat teletakst

Setter fart på flat teletakst

Bruker du fasttelefonen din veldig mye eller veldig lite mener Telenor du bør bytte til fastpris.

For fire uker siden annonserte Telenor at selskapet starter med flat takst på fasttelefoni. Det er første gangen selskapet tilbyr fastpris på isdn og analog telefoni.

Les også:  Fastpris endrer spillereglene

Men kundene har hittil ikke fått opp øyne for tilbudet, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, til Computerworld.no.

- Ja, det blir ofte slik. Vi får mye oppmerksomhet rundt lasering av en ny tjeneste, og så blir det stille. Det er ikke før vi starter markedsføringen at vi virkelig ser at kundene strømme til, sier Lessum.

Vil ha hustelefon

- Vi ser på hvem vi tror  dette kan være et attraktivt tilbud for. Det gjelder mest kunder som bruker telefonen veldig mye eller veldig lite. I løpet av de neste ukene vil vi sende ut et brev til dem for å forklare hvorfor det er bra for dem å skifte abonnement, sier Lessum.

Lessum har ingen forklaring hvorfor kundene er såpass nølende for en abonnementsordning alle kommentatorer skriver er banebrytende.

- Det er vanskelig å si, men vi har erfart at vi må forklare kundene ganske tydelig og flere ganger om nye produkter før de biter til. Vi har klare mål om hvor mange vi håper og tror hopper over på dette abonnementet, men det er interne tall vi ikke går ut med, sier Lessum.

Fasttelefoni fra Telenor får man for 249 kroner per måned. Ifølge Lessum kan det være aktuelt for mange, også persoener som har gått over til bredbåndstelefoni eller er uten fasttelefoni.

- Vi ser at mange fremdeles vil ha fasttelefoni. ifølge undersøkelser vi har gjort ønsker mellom 70 og 80 prosent seg en hustelefon når de etablerer seg. Bredbåndstelefoni har fremdeles ikke 100 prosent samme kvalitet som fasttelefon. Også de som bare bruker mobiltelefonen vurderer ofte fasttelefoni når de slår seg ned, sier Lessum.

Les også:
Telenor innfører fastpris