Settevik til Merkantildata

Tidligere sjef i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik får en sentral plass i toppledelsen i Merkantildata. Konsernsjef Arne Jensen mener en viktig oppgave for Settevik vil være å sile ut de leverandørene som Merkantildata skal handle med i fremtiden.
Settevik får ansvaret for forretningsutvikling i Merkantildata. Sammen med Arne Jensen (konsernsjef), Steinar Sønsteby (Eterra), Lars-Erik Johannessen (Ementor) og Gottfred Langseth (økonomi) vil Settevik utgjøre toppledelsen i selskapet.

-- Vi får inn en med en spesiell kompetanse som kan ha evnen til å se markedsutviklingen fra en litt annen vinkel enn det vi gjør, sier konsernsjef Arne Jensen til Computerworld.

Settevik vil ifølge Jensen få særlig ansvar for utvikling av relasjoner til kunder og leverandører.

-- I dag har vi for mange leverandører som leverer samme teknologi. Vi må konsentrere oss om noen færre. Derfor blir det blant annet Setteviks oppgave å soretere ut hvem det er vi skal handle med i fremtiden, sier Jensen.

Ifølge Jensen er det ikke snakk om å sile ut de seks store som er Sun, IBM, Hewlett-Packard, Compaq, Microsoft og Cisco.

- Det handler mer om de 250 andre leverandørene som er mindre. Vi må samle oss om færre leverandører, sier han.