Sexy vårslipp fra Japan

Sexy vårslipp fra Japan

Mobiltelefon med satellitt-sender, bærbar pc med HD-DVD og en mp3-spiller som lades på tre minutter. Mye snacks lanseres i vår.

Det har lenge vært snakk om neste generasjons dvd-spillere for høyoppløselige filmer. Det har for det meste vært snakk om prototyper, men nå nærmer det seg lansering i Europa for i hvert fall to spillere fra Toshiba. I vår kommer det mye spennende fra de japanske produsentene og her er noen smakebiter.

 

Nå kommer HD-spillerne

 

Toshiba HD-XA1: Toshiba kan skryte av å ha lansert den første HD-spilleren. Maskinen ble lagt ut for salg i Japan i mars og kombinerer HD-DVD med nesten alle andre dvd- og cd-formater. Hd-signalet er via en analog tilkobling og HDMI. På audiosiden støtter maskinen Dolby Digital Plus, Dolby True HD og DTS-HD. I Japan koster maskinen rundt 100.00 yen (5.600 kroner). Den kommer i salg i USA i slutten av måneden og Europa henger trolig ikke langt etter.

 

Web: www.toshiba.com

 

Høydefinert bærbar

 

Toshiba Qosimio G30: Dette vil bli den første bærbare datamaskinen med HD-DVD. Qosimio kommer i salg i Japan, Europa og USA i mai en gang. Pc-en er basert på en 2GHz Intel Core Duo-prosessor og vil ha en 17-tommers skjerm med en oppløsning på 1.920 ganger 1.200 piksler. Maskinen er multimedia-fokusert, og har både analoge og digitale tv-tunere, Harman Kardon høytalere og HDMI-utgang. HD-DVD-spilleren kan også lese og brenne cd-er og dvd-er, inkludert DVD+/-R DL og DVD RAM. Den koster rundt 400.000 yen (omtrent 22.300 kroner). Prisene i Europa er ennå ikke fastlagt.

 

Web: www.qosimio.com

 

Mobil med dekning på nordpolen 

 

NTT DoCoMo satellitt-telefon: Japans første mobiltelefon med innebygget satellitt-radio kom i salg tidlig i april. Music Porter X er også ment å være en bedre mp3-spiller enn de fleste telefonene med mp3 i dag. Brukerne kan laste ned mp3- og ATRAC-filer på telefonens en gigabyte med minne og høre på FM-radio i tillegg til satellitt-radio-tjenesten. Dessverre er denne telefonen bare tilgjengelig i Japan.

 

Web: www.nttdocomo.com

 

Mp3 med turbolader

 

Sony Walkman E-serien: Den siste walkman-serien fra Sony er midt i blinken for de som alltid glemmer å lade opp mp3-spilleren. Det tar kun tre minutter å lade nok juice til å bruke den i tre timer. Er den fulladet kan du bruke den i 27 timer med mp3-filer og 28 timer med ATRAC-filer. Spillerne er tilgjengelige i seks farger og ser ut som litt mindre, rundere og mer fargerike versjoner av iPod Shuffle. De er tilgjengelige i versjoner med 512 megabyte og en og to gigabyte, med eller uten FM-radio.

 

De skal komme til Europa i slutten av april og prisen vil trolig ligge på rundt tusenlappen.

 

Web: www.sony.co.uk

 

 

Pda-ene lever!

 

Sharp Zaurus SL-C3200: Et år etter at Sony kuttet produskjonen av sin Clie-pda-er, har Sharp lansert en modell I sin Linux-baserte Zaurus-serie. Denne kommer med en innebygd harddisk på seks gigabyte. Et QWERTY-tastatur skal gjøre det greit å taste og skjermen har VGA-oppløsning på 640 ganger 480 piksler. Dingsen har en tekst til tale-programvare som leser opp e-post og meldinger som er skrevet på engelsk. Produktet er på markedet i Japan og koster 75.000 yen (i overkant av 4.000 kroner). Det er ukjent når pda-en kommer til Europa.

 

Web: www.sharp.co.jp

 

Videospiller med PSP-tilpasning

 

Sony digitale videospillere: Hvis du har en Playstation Portable og liker og se på video på den, er du kanskje lei av maset med å kode tv-sendinger og dvd-er slik at de kan vises på PSP-en. Sonys siste videospiller med harddisk gjør jobben for deg. Du kan nemlig spille inn filmer og annet innhold og samtidig gjøre det i et format som gjør det mulig å se det på en PSP. Sony lanserer to spillere: RDZ-D97A på 400 gigabyte og RDZ-D77A på 250 gigabyte. Det er ikke kjent når spillerne er tilgjengelige i Europa, men lanseres i Japan i mai.

 

Web: www.sony.jp