Siba kjøper Netonnet?

Siba kjøper Netonnet?

Sibas holdingselskap utløser budplikten etter å ha økt eierandelen i nettbutikken Netonnet.

Svenske Siba kan være nær fremsettelsen av et bud på de resterende aksjene i nettbutikken Netonnet etter at Sibas holdningselskap Waldir har økt sin aksjebeholdning i selskapet, melder it24.se.

Utløser budplikt

Waldir sitter nå på 30,2 prosent av aksjene i Netonnet, noe som betyr at tilbudspliktgrensen ved 30 prosent et passert.

Waldir har dermed fire uker på seg å bestemme hvorvidt de ønsker å legge inn bud på hele Netonnet. Pris per aksje blir i så fall 40,50 kroner, ifølge nettavisen.

Tjener ikke penger

Netonnet på sin side sliter med økonomien. I fjerde kvartal viste regnskapet et negativt resultat på 14 millioner kroner, og selskapet har nylig varslet oppsigelsen av 70 medarbeidere i et forsøk på å rette opp utviklingen.

Les også: 70 ansatte må gå i Netonnet

Netonnet hadde pr. andre kvartal i år 357 heltidsansatte. I 2009 omsatte selskapet for 1,9 milliarder svenske kroner.

Norge viktig marked

Svenske Siba kom til Norge for ti år siden, klar for å ta opp konkurransen på et marked dominert av to selskaper - Expert og Elkjøp. Med sine åtte Siba-butikker og to Computer City-butikker har Siba i dag befestet seg som en av de største aktørene på det norske markedet.

Les også: Svenske Siba vil erobre Norge

Administrerende direktør i Siba Norge, Victor Bengtsson, har definert Norge som et viktig marked for selskapet. Han sier selskapet nå for alvor står klar til å utfordre Elkjøp og Expert på hjemmemarkedet.

Les også: Svenske Siba vokser i Norge

I begynnelsen av desember rapporterte Siba om en sterk start på årets julehandel. Etter å ha summert opp salget etter den første desember-uken, viser regnskapene en dobling av omsetning sammenlignet med tilsvarende periode i 2009.

Les også: Omsetningsdobling for Siba