Siemens anker dommen

Siemens anker dommen

Siemens vil ikke godta at selskapet blir stemplet som juksemaker. Derfor anker de dommen i saken anlagt av en tidligere ansatt.

I slutten av september valgte Oslo Tingrett å gi den tidligere Siemens Business Services-ansatte Per Yngve Monsen medhold i en personalsak anlagt mot hans tidligere arbeidsgiver.

Per Yngve Monsen fikk sparken da han informerte sine overordnede i Tyskland om at det hadde foregått overfakturering i en kontrakt SBS har med Forsvaret.

Oslo Tingrett mente at det var sannsynlig at så hadde skjedd.

Kan ikke leve med det

Men dette er tung kost for Siemens. Nå har også administrerende direktør i moderselskapet til SBS, Siemens-toppsjef Per Otto Dyb, engasjert seg.

- Tingretten har feiltolket vår kontrakt med Forsvaret. Vi kan ikke leve med at det er sådd tvil om vår integritet og vi vil derfor anke denne dommen, sier Dyb til Finansavisen.

Den oppsagte medarbeideren Per Yngve Monsen forventet dette utfallet.

- Jeg hadde ikke ventet annet enn at Siemens ville anke saken. SBS har imidlertid så store forklaringsproblemer at det ikke spiller stor rolle hva slags type forsvar de legger opp til, sier Monsen til avisen.

Les også: Personalsak kan koste Siemens milliardebeløp. Til sommeren skal Forsvaret fornye sin it-driftsavtale. SBS sliter med dårlige odds.