Siemens dobler på Infineon

Siemens dobler på Infineon

Siemens AG kunne vise til en dobling av nettoresultatet i sitt andre kvartal i finansåret 2004, takket være salget av aksjer i brikkeprodusenten Infineon Technologies.

Nettoresultatet for første kvartal havnet på 1,21 milliarder euro. I samme periode i fjor var resultatet 568 millioner euro. Inkludert i tallene er en gevinst på 590 millioner euro etter salg av aksjer i brikkeprodusenten Infineon.

Omsetningen i andre kvartal, som endte 31. mars, havnet på 17,8 milliarder euro - en nedgang på to prosent i forhold til omsetningen i samme periode i fjor.

Siemens' Information and Communication Network-divisjon falt med fire prosent i kvartalet, og landet på 1,62 milliarder euro. Inntjeningen gikk den andre veien. Bunnlinjen viste positive 37 millioner euro, mot et tap på 147 millioner i samme periode i fjor.

Ifølge selskapet er det resultater av gjennomførte omstruktureringer som har snudd tap til gevinst.

Siemens Information and Communication Mobile-divisjon, som står bak mobiltelefoner og nettverksutstyr, økte omsetningen med 14 prosent til 2,7 milliarder euro. Divisjonens nettoresultat økte med 98 prosent til 109 millioner euro.