Siemens kopierer SonyEricsson?

Siemens kopierer SonyEricsson?

Siemens benekter at det er aktuelt å selge mobildivisjonen. Men de utelukker ikke det kan bli snakk om et nytt konsortium á la SonyEricsson.
Bakgrunnen for det hele er at Siemens sliter på mobilsiden. Moderkonsernet Siemens AG hadde et tap på 141 millioner euro - eller 1,1 milliarder kroner - i kvartalet som ble avsluttet 30. september (Siemens har avvikende regnskapsår).

I sommer sa ledelsen i Siemens Mobile til Computerworld at de tidligere i år vurderte å selge mobildivisjonen på grunn av den økonomiske situasjonen. Siemens-ledelsen har hele tiden sagt at de ville bli nummer tre på verdensmarkedet, men har så langt bare klart å ta fjerdeplassen.

Utelukkes ikke

Ifølge den tyske avisen Frankfurter Allgemeine skal Siemens allerede ha tatt en beslutning om å selge mobilvirksomhet til kinesiske Ningbo Bird. Dette benektes av den norske Siemens-sjefen, Per Otto Dyb.

Han har vært i kontakt med Siemens´ internasjonale ledelse i München, og de sier at det ikke er tatt noen avgjørelser når det gjelder salg av mobildelen av selskapet eller at denne skal inngå i et nytt konsortium.

-- Det ville ikke overraske meg om moderkonsernet vårt vurderer alle mulige løsninger for mobildivisjonen. Et nytt mobilkonsortium ville vært en spennende idé. Siemens AG har jo allerede hatt suksess med konsortier som Fujitsu Siemens og Siemens Bosh, sier Per

Otto Dyb. Sammen mot Nokia

Svenske Ericsson har hatt suksess med sitt mobilkonsortium med japanske Sony. Derfor er det ikke umulig at også Siemens vil skape et drømmelag, kanskje bestående av dem selv og Motorola. Et mulig Siemens Motorola ville kunne bli en enhet som virkelig kunne utfordre verdenslederen Nokia.

Det er verd å merke seg at Siemens allerede har samarbeidet med Motorola om umts-utvikling. Dersom det ikke blir et salg eller konsortium med kinesiske Ningbo Bird, er det mange i den internasjonale mobilbransjen som har tro på et konsortium bestående av japanske NEC og Siemens.

Ingen i Motorola eller NEC har villet kommentere dette.