Siemens Mobile tar kaka

Siemens Mobile tar kaka

--Det norske mobilmarkedet slutter aldri å overraske meg. Jeg trodde at det totalt ville bli en nedgang i fjor, men jeg tok heldigvis feil.
Dette sier Rune Tufte, divisjonsdirektør i Siemens Mobile Norge. Selskapet hans beholdt i fjor andreplassen i det norske mobilmarkedet.

I Europa er Siemens er Siemens også nummer to, mens globalt er de nummer tre, bare slått av finske Nokia og amerikanske Motorola.

-- Vi jobbet knallhardt i Norge det siste året. Dette har gitt gode resultater. Jeg tror vi kommer til å få en markedsandel i år på rundt 35 prosent, altså en økning på fire ) fem prosent. Jeg legger ikke skjul på at vi har tatt og vil ta markedsandeler fra Nokia, sier Tufte.

I fjor var det modellen MC60 som var Siemens største salgssuksess. De har gjort det godt i den lavere og mellomsjiktet av det norske mobilmarkedet.

I år ønsker Tufte seg å ta en større del av den prismessige høyere delen av mobilmarkedet med produkter som multimediefonen SX1. Denne kom sent ut på markedet, og til nå har de solgt mellom 5.000 og 6.000 enheter.

-- Vi tapte nok noe på sen markedsintroduksjon av SX1, og mistet dermed noen kunder til Sony Ericsson som har en god telefon med P900. Jeg har stor tro på slike telefoner som har 8alt8. Det tror jeg vi vil se mye av i år. Under 3Gsm Congress i neste uke i Cannes vil vi lansere minst to nye mobiltelefoner, samt ekstrautstyr. Hva dette spesifikt er, vil jeg ikke røpe, sier Rune Tufte.