Siemens samler telefonene i et nytt selskap

Siemens AG har besluttet å samle all sin gjenværende telefon-virksomhet i et nytt, heleid datterselskap.
Etter å ha kvittet seg med sin tapsbringende mobiltelefon-divisjon til BenQ tidligere i år, har den tyske elektronikkgiganten besluttet å flytte over all sin telefonvirksomhet over i et nytt selskap, melder IDGs egen nyhetstjeneste.

Det nye selskapet, som har fått navnet Siemens Home and Office Communications Devices, skal utvikle, produsere og distribuere hele Siemens' portefølje av trådløse telefoner for både faste linjer og ip-nettverk, såvel som bredbåndsprodukter og hjemmemedia-produkter.

Skal ha mer

Ved å danne et nytt selskap for disse produktene skal Siemens kunne reagere kjappere og mer effektivt på de hurtige endringene som skjer i nettverks-konsumentmarkedet, ifølge selskapet.

Siemens' nye datterselskap er basert i München, og vil ha en arbeidsstyrke på 3.700 personer verden over. Oppstarten finner sted i oktober.

Siemens, hevder å være en av de største leverandørene av DECT ( Digital Enhanced Cordless Telecommunications) trådløse telefoner, estimerer sin årlige omsetning av slike produkter til rundt en milliard euro.

Den tyske giganten håper å karre til seg en større andel av markedet for tale, data og video-kommunikasjonsprodukter myntet på hjemme- og småbedriftsmarkedet - et marked som de regner med vil være verdt 16 milliarder euro i 2010.