Siemens-smøring i søkelyset

Siemens-smøring i søkelyset

Et Brennpunkt-program i kveld omhandler store gaver, betalte fester og reiser for ansatte i Forsvaret. Forsvarsminister Strøm-Erichsen er sterkt kritisk.

- Dersom Siemens har gitt gaver til ansatte i Forsvaret, er det helt uakseptabelt, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NRK.

En rapport fra Dalseide-utvalget, som framlegges i juni, vil redegjøre for granskningen av konsulentpraksisen i Forsvaret. Strøm-Erichsen vil vente til rapporten foreligger før hun uttaler seg mer om den mye omtalte IKT-kontrakten mellom Siemens og Forsvaret.

- Store gaver

NRK har laget et eget Brennpunkt-program som foregriper mye av det som granskingsrapporten trolig vil vurdere. Også tidligere har det i mediene versert en rekke historier om smøring av Forsvarets ansatte fra Siemens’ side.

Stortingsrepresentant Per Ove Width (Frp) varsler at han vil stille et spørsmål til forsvarsministeren i Stortinget før rapporten foreligger i juni på bakgrunn av NRKs Brennpunkt-program om store gaver, betalte fester og reiser for ansatte i Forsvaret.

Strøm-Erichsen understreker at noe av det første hun gjorde som ny forsvarsminister var å nedsette et eksternt granskingsutvalg for å gjennomgå Forsvarets kontrakter, skriver NTB.

Der er dataavtalen med Siemens spesielt nevnt.

Kontrakten har hatt en verdi på over halvannen milliard kroner. Nylig betalte selskapet en del av disse pengene tilbake. Den hovedansvarlige for kontakten med Forsvaret fikk i tillegg sparken fra Siemens.