Siemens og Snøhetta med digitale hjem

Siemens og Snøhetta med digitale hjem

Digital styring av mediesenter, strøm og hvitevarer er standardutstyr i Snøhettas nye bo-konsept.

Det kjente norske arkitektfirmaet Snøhetta og Siemens Norge er to av flere partnere i et nylansert konsept som tar ideen om det digitale hjem og gjør det om til praktiske ferdigboliger.

 

Modulært 

 

Løvetannhjemmet vil bygges på meget kort tid av prefabrikkerte og utrustete moduler. Alle elektrotekniske installasjoner er utviklet av Siemens og skal gjøre det mulig å fjernstyre alt elektrisk utstyr i huset, fra husholdningsapparater og oppvarming til mediesenter og kommunikasjon. Dette leveres som standard.

 

Løvetannhjemmet er blant annet utstyrt med sensorer som sørger for å justere temperatur og lysforhold raskt etter det reelle behovet: lys og oppvarming prioriteres der brukeren faktisk oppholder seg. Et nytt system for oppvarming, kjøling og ventilasjon skal gjøre det mulig å holde en betydelig lavere innetemperatur når huset ikke er i bruk, skriver Siemens i en pressemelding.

 

Mediesenter

 

Mediesenteret i Løvetannhjemmet vil kombinere alt fra bredbåndstjenester og IP-telefoni til leie av film og musikk direkte til stua. Herfra styres også lys, lyd og varme. I tillegg er huset utstyrt med nytt, trådløst alarmsystem som kommuniserer ved hjelp av krypterte signaler uten avstandsbegrensninger.

 

Det modulære hjemmet leveres ferdig utstyrt med fremtidens løsninger innen husholdningsapparater. Hvitevarene kan styres fra stue, via internett eller sms. Huset er dessuten klargjort for automatisk oppkobling til vaktmestertjenester og sier selv fra dersom det er behov for vedlikehold.

 

–Vår ambisjon er at teknologien skal hjelpe deg uten at du legger merke til det, sier direktør Otto Søberg i Siemens AS.