Sikker oppkobling uansett nett

Sikker oppkobling uansett nett

Du vil gjerne trådløs på nett, men har ikke peiling på verken SSID, WEP-nøkler eller MAC-autentisering. Den nye mobile ip-klienten til TeleComputing kan redde deg.
-- Våre erfaringer viser at mange skulle ønske at de var mobile nomader i arbeidslivet, men at dette er vanskelig å gjennomføre fordi de forskjellige oppkoblingsmåtene kan oppleves som tekniske vanskelige, samt at kommunikasjonen ikke er sikker nok. Mange bedrifter kvier seg for å la de ansatte få tilgang til bedriftens nettverk når de jobber hjemmefra eller er på reise. Det slipper de nå. Spesielt er it-sjefene opptatt av sikkerhet når de ansatte er på trådløst nettverk, sier markedssjef Petter Løken i Telecomputing.

Tenk deg følgende: du er på et hotell i utlandet der det er wlan-sone, og du har dataoppkoblingsmuligheter med mobilen din. Dersom wlan-oppkoblingen 8detter ned8, må du manuelt prøve å få koblet deg på det mobile internettet, men dersom du lykkes, får du likevel ikke aksess til datasystemene på jobben.

Oppkoblinger via trådløsnett eller mobiltelefon kan være en digital sjanseseilas, i hvert fall når det gjelder sikkerhetsaspektet ved wlan-bruk

Business unplugged

Den nye produktet for trådløse nettverk gir deg en såkalt unplugged-oppkobling enten det gjelder mobil ip, ett sikkert trådløst nettverk, en sikker gjestesone (opsjon), samt driftsansvaret fra TeleComputing. Dette betyr at alt du trenger blir lagret sentralt og ikke lokalt på din bærbare. Det mener TeleComputing er mye sikrere enn å lagre alt på din bærbare pc-en din.

Ip unplugged-klienten som installeres på hver pc holder til enhver tid styr på brukerens nettverkstilknytning. Klienten etablerer en vpn-tunnel mot Telecomputing over det mediet som er tilgjengelig. Det betyr at den også gjør det når brukeren er hjemme eller i en offentlig wlan-sone.

Uansett valg av kommunikasjonskanal er dataoverføringene mellom din bærbare pc og jobbens datasystemer hele tiden kryptert. Dersom én type forbindelse skulle brytes, velger unplugged-teknologien automatisk det nest beste alternativet med tanke på dataoverføringshastighet. Eneste hake ved dette er at bedriften din må ha en driftsavtale med Telecomputing.

Savner edge

Computerworld har fått demonstrert løsningen. Det virket veldig lovende, men vi skjønner ikke hvorfor Telecomputing benytter seg av gprs, og ikke den raskere overføringsteknologien edge. Eksempelvis har de fleste Nokia-telefoner nå edge. Peter Løken sier at edge muligens vil komme i neste versjon av løsningen.

Prisen på unplugged-løsningen var ikke klar da vi var på besøk, men nettverksansvarlig Sturla Rusånes sier at de vil prissette per bruker per måned. Sannsynlig ender de opp med en pris på mellom 100 og 200 kroner.

-- Vi er nøye med å ta egen medisin, derfor benytter alle 230 Telecomputing-ansatte allerede unplugged-løsningen. Tilbakemeldingene har vært av typen "dette er bra ) hvorfor har vi ikke gjort dette tidligere?" Det er selvfølgelig et bra spørsmål, men nå har vi nå laget løsningen for oss selv og våre 500 bedriftskunder, sier produktsjef Ken Jonassen i Telecomputing.