Sikkerhet til heft

Sikkerhet til heft

Agnes Beathe Steen Fosse, direktør i Eforum, irriteres av sikkerhetsløsninger som ikke er standardiserte og svært lite brukervennlige.
-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Vurderer hvilke prosjekter som skal presenteres på symposiet eLandet Norge 2004 som arrangeres av eforum og en rekke samarbeidspartnere 19. oktober på Telenor Expo. Målet er å presentere god prosjekter med overføringsverdi til andre, som kan danne basis for en beste praksis-database.

-- Hvor mange timer jobber du hver dag?

-- Veldig variabelt. Enten henter jeg barn. Da jobber jeg 7-8 timer. Eller så henter jeg ikke og da er det ikke sjelden temmelig sene jobbkvelder, for ikke si netter. Prøver å holde helgene fri, men det er mer et mål enn en regel.

-- Hva er din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- På jobbfronten en Fjuitsu Simens stylistic- tablet PC med touchscreen og stemmegjenkjenning, som jeg ennå ikke har brukt. På hjemmefronten må det være mannen min, foruten en fantastisk komfyr med induksjonsplater og en superavansert stekeovn som begge er i svært aktiv bruk.

-- Hvis du kunne ønske deg en teknisk duppedings som ikke allerede er oppfunnet, hva skulle det være?

-- Egentlig så har jeg mer enn nok med å utnytte de duppedingsene jeg har, for det de er verdt. Men skulle det være noe så måtte det vært en liten sak som gjorde at de beskjeder jeg får og gir alltid ble fanget opp og forstått, det ville redusert mas og kav betydelig.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen.

-- Sikkerhetsløsninger som ikke er standardiserte og overhodet ikke brukervennlige

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

-- At jeg er imponert over det han har fått til og over hans samfunnsengasjement. Dessuten ville jeg sagt at jeg setter pris på Microsofts engasjement for å redusere spam og bedt om mulighet for å diskutere løsninger med ham som ikke ikke innebærer lovregulering av e-post reklame som favoriserer store bedrifter med store og veletablerte kundedatabaser, men som kan bidra til å ødelegge spam som forretningsmodell.

-- Send medialogen videre.

-- Siri Bjerke i NHO.