1 av 10 fortsatt i Conficker-faresonen

1 av 10 fortsatt i Conficker-faresonen

Ti prosent av verdens Windows-pc-er er fortsatt ubeskyttet mot Conficker.

For drøyt et år siden trodde man at den såkalte superormen Conficker skulle ta knekken på hele internett. Det har siden den gang blitt brukt store ressurser på å få brukere til å oppdatere pc-ene sine, men likevel er fortsatt ti prosent av alle Windows-pc-er fortsatt åpne for angrep, skriver IDG News.

Ifølge sikkerhetsselskapet Qualsys er 2,5 prosent av alle Windows-pc-er på internett fortsatt infisert av ormen. Rundt ti prosent av Windows-pc-ene som selskapet overvåker har ennå ikke installert Microsofts oppdatering fra 2008 som tetter sikkerhetshullet ormen utnytter.

I forrige uke oppga den amerikanske sikkerhetstjenesten, Department of Homeland Security, at de jobber sammen med ekspertgruppen Conficker Working Group for å holde Conficker i sjakk.

- Vi har hatt stor fremgang når det gjelder kunnskap om hvordan Conficker fungerer. Når det kommer til å stoppe ormen har vi ikke kommet noen steder, sier Rodney Joffe i Conficker Working Group.

Man tror opptil 10 millioner Windows-maskiner verden over var infisert med Conficker. For å sjekke om du fortsatt er smittet av, kan du ta testen Conficker Eye Chart.

Les om:

Sikkerhet