10 000 i norsk piratnettverk

10 000 i norsk piratnettverk

Et norsk fildelingsnettverk med over 10 000 medlemmer deler det meste av ny, norsk musikk, dvd-filmer og tv-serier.

Det norske fildelingsnettverket har en anonym inngangside som ikke forteller noe om innholdet, men de over 10 000 medlemmene laster gratis ned det meste musikk, dvd-filmer og tv-serier. Alt innholdet skal være norsk eller ha norsk tilknyting, for eksempel gjennom norske undertekster. Dataprogrammer og spill er også tilgjengelig, skriver Dagens Næringsliv.

Også en rekke norske tv-programmer er tilgjengelig. Populære serier kommer ut i nettverket bare timer etter at episodene er sendt på tv. I databasen finnes flere hundre norske lydbøker.

LES OGSÅ: Itunes' smarteste kunde

Fildelingsnettverket samarbeider med andre norske nettverk, og siden fungerer på samme måte som svenske The Pirate Bay, bortsett fra at det er lukket. Den som vil bli medlem må få invitasjon fra et eksisterende medlem, og det stilles krav om hvor mye medlemmene må bidra med av lyd- og bildefiler til nettverket, skriver DN.

I de fleste tilfellene er nedlastingen ulovlig, de som har opphavsretten til musikken og filmene får ingen kompensasjon.

LES OGSÅ: Politiet taper for nettpirater

- Et nettverk på 10 000 brukere er et stort nettverk, sier advokat Espen Tøndel i adkvokatfirmaet Simonsen til avisen, og påpeker at brukerne av nettverket risikerer bøter eller fengsel opptil tre måneder dersom de blir oppdaget.

De som står bak og organiserer nettverket risikerer inntil tre års fengsel, ifølge advokaten.

Sikkerhet