100 millioner rammet av DOS-angrep

100 millioner rammet av DOS-angrep

Evernote måtte ned for telling.

Tidligere denne uka ble den populære skytjenesten Evernote stanset av ukjente angripere. Selskapets servere ble utsatt for et såkalt tjenestenektangrep (DOS - Denial of Service) som førte til at brukerne ikke fikk tilgang til tjenesten.

Evernote tilbyr arkivering av notater, filer og annen informasjon, og synkroniserer disse mellom alle enhetene til brukerne. Produktet er særlig populært blant iPhone- og iPad-brukere.

Evernote har siden etableringen i 2008 vokst jevnt og trutt i popularitet, og i forrige måned kunne selskapet feire en imponerende milepæl: 100 millioner brukere.

20 timer avbrudd

Alle disse brukerne ble rammet da angrepet ble satt inn. Tjenesten var helt utilgjengelig for alle brukere i nesten et døgn.

Selskapet meldte på supportsiden sin seint på kvelden sist tirsdag at tjenesten var utilgjengelig, og at selskapet jobbet med saken. Deretter kom en oppdatering om at tjenesten var tilgjengelig igjen tidlig på kvelden onsdag. Da hadde det gått 20 timer.

På det tidspunktet var tjenesten altså tilgjengelig, men fremdeles jobbet Evernote med å rydde opp i systemene sine, slik at «et svært lite antall» brukere var fremdeles rammet.

I går meldte Evernote at det fremdeles var et etterslep av et stort antall innkommende e-poster som ennå ikke hadde blitt lagt inn på brukernes områder. Dette er noe som selskapet jobber med, men de advarer om at det kan dreie seg om forsinkelser på flere timer.

Les om:

Sikkerhet